top of page
Zoeken

To oil or not to oil

Etherische olie (ook wel essentiële olie genoemd) wordt vandaag de dag veel gebruikt.


Met etherische olie kun je de lucht in je huis zuiveren en verfrissen, je beautyritueel een upgrade geven en je humeur in een mum van tijd verbeteren.De olie heeft een positieve werking op je lichaam en geest en geeft je een algeheel gevoel van well-being. Door het inademen van de geur van etherische olie krijgen de hormonale centra in je hersenen een seintje. Zo hebben ze invloed op je stemming en gemoedstoestand.Kun je etherische olie gebruiken tijdens je zwangerschap?


Wees bij het gebruik van etherische olie tijdens je zwangerschap altijd heel voorzichtig. Bij verkeerd gebruik wordt de kans op complicaties vergroot.


Het is dus heel belangrijk om voorzichtig om te springen met deze oliën. Niet elke olie is geschikt om tijdens je zwangerschap te gebruiken. Maar bij juist, matig en goed doordacht gebruik kunnen bepaalde etherische oliën tijdens je zwangerschap een welkome verlichting geven.Etherische olie die je kunt gebruiken tijdens jouw zwangerschap


 • Bergamotte

 • Citroen

 • Den

 • Eucalyptus Radiata

 • Geranium

 • Grapefruit

 • Kamille

 • Lavendel

 • Mandarijn

 • Mirte

 • Mimosa

 • Niaouli

 • Neroli

 • Palmarosa

 • Patchouli

 • Petitgrain

 • Rozenhout

 • Sandelhout

 • Sinaasappel

 • Vanille

 • Vetiver

 • Wierook


Gebruik deze oliën wanneer je zwanger bent steeds in een mindere mate dan bij normaal gebruik wordt aanbevolen. Dus bijvoorbeeld 2 druppels in plaats van 4. Of 3 druppels in plaats van 6.


Inwendig gebruik van etherische olie wordt, zeker tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode, afgeraden. Mocht je vragen hebben: een professionele aromatherapeut kan je veelal goed adviseren.


(Bron: De Groene Linde)Speciale geurfrequenties en blends tijdens je zwangerschap


Bij BLOOM mama kun je terecht voor fijne geurfrequenties en blends die speciaal zijn bedoeld voor deze bijzondere periode. Bij het creëren hiervan is alleen gebruik gemaakt van etherische oliën die veilig en geschikt zijn voor zwangere vrouwen.


Naast dat deze oliën een heerlijke geur hebben, kunnen ze je helpen ontspannen . Of ze geven je juist energie geven. Er zijn zelfs etherische oliën die helpen bij allerlei kwaaltjes.


We bieden de olie op verschillende manieren aan:


1. Als essential oil


Deze olie kun je in een aromabrander of diffuser doen. Hierdoor wordt de olie aromatisch verspreid. Het ruikt heerlijk en je zuivert hiermee de lucht van ongewenste geuren en bacteriën.


2. Als cupping olie


Bij ‘cuppen’ doe je een druppel olie op je handen en wrijft deze over elkaar. Vervolgens maak je een kommetje van je handen (een ‘cup’). En breng je je handen over je neus en mond en ademt diept in. Let daarbij wel op dat je met de olie de huid van je gezicht en ogen niet aanraakt.


3. Als roomspray


Dit is een goed alternatief voor een essential oil. Net als bij de essential oil wordt de heerlijke olie aromatisch verspreid. En zuivert het de lucht. De spray is heel erg handig in gebruiken en is in elke ruimte te gebruiken.


4. Als huidolie


Bepaalde essentiële oliën kun je op de huid aanbrengen. Hierdoor wordt de fysiek en mentaal ondersteunde werking goed behouden. De huidolie die BLOOM mama aanbiedt, is vermengd met een basisolie. Hierdoor is de essentiële olie verdund èn wordt deze beter door de huid opgenomen.
FIRST 3 MONTHS CUPPING OIL


De eerste drie maanden zijn vaak onzekere en spannende maanden. Er groeit een klein mensje in je. Daarnaast voel je je ook anders door alle hormonale veranderingen.


Op lichamelijk vlak verandert er veel, maar in je energetische systeem is er ook veel aan de hand. Veel vrouwen zijn ontvankelijker voor de energie van hun omgeving. Je wordt hier gevoeliger voor en staat meer open, ook voor intuïtieve ervaringen. Het is daarom fijn om je met deze olie te beschermen. Daarnaast helpt deze olie je ook om bewust contact te maken met je kindje.


INGREDIËNTEN: Bergamot, Roos, Lavendel, Roselina en Jojoba olie
3 TILL 9 MONTHS CUPPING OIL


In het tweede en derde trimester wordt het leven in je buik steeds vaster. Het is een heerlijke periode om je nog steviger te verbinden met je kindje. Je kindje gaat zelf ook steeds meer het contact opzoeken. Kijk maar eens wat er gebeurt als je wat later in je zwangerschap je hand op je buik legt. Grote kans dat je kindje zich richting je hand beweegt.


Creëer deze waardevolle momenten door echt even de tijd te nemen om bewust te verbinden. Door je regelmatig op energetisch niveau met je baby te verbinden komt er een soort ‘communicatie’ op gang.


INGREDIËNTEN: Arveden, Geranium, Lavendin, Rozenhout, Wierook, Mimosa en Jojoba olieMORNING SICKNESS


Ochtendmisselijkheid. Je hebt het. Of je hebt het niet. Helaas hebben veel vrouwen er tijdens hun zwangerschap last van. En wanneer je er last van hebt, is dat super vervelend.


We noemen het ochtendmisselijkheid omdat de meeste vrouwen er in de ochtend last van hebben. Het komt namelijk vaak voor wanneer het lichaam weer actief wordt na een periode van rust. Maar het kan evengoed op andere momenten ineens komen opzetten. Ook kunnen bepaalde geurtjes een trigger zijn.


Deze olie is speciaal gecreëerd tegen die nare misselijkheid.

INGREDIËNTEN: Gember, Kruizemunt en CitroenCOLD & FLU CUPPING OIL


Een mild hulpmiddel wanneer je je niet lekker voelt of als je verkouden bent.

Inhalatie is de meest gunstige manier om essentiële oliën te gebruiken bij griep en verkoudheid. Het helpt je neusholtes vrij te maken, zodat je beter kunt ademen. En rustiger kunt slapen.


INGREDIËNTEN:Kruizemunt, Roselina, Citroen, Grove Den
EXTRAORDINARY BELLY OIL


Wow, wow, wow… Wat een geweldige olie om je prachtige buik mee te verzorgen!


Deze heerlijke belly olie is gemaakt van de meest zuivere basisoliën. En is ultra voedend door de toegevoegde vitamines A, C en E. De geur is verfijnd en liefdevol. En er zit niet veel etherische olie in, zodat je naar hartenlust kunt smeren.


Advies: begin al vroeg in je zwangerschap met smeren. Zodat je huid er klaar voor is wanneer je buik begint te groeien.


INGREDIËNTEN: Druivenpitolie, Jojoba olie, Kamillemaceraat, Rozenbottelpitolie, Squarlan, Avocado-olie, Roos, Geranium en Vitamines


BE CHILL ESSENTIAL OIL


Voel je je gestrest? Ben je eigenlijk nog veel te druk bezig en lig je 's avonds helemaal uitgeteld op de bank? Kun je wel even een relaxmomentje gebruiken?


Deze olie zorgt voor ontspanning en is ideaal om te gebruiken voor het slapen gaan. Kom helemaal tot rust met deze heerlijke blend.


INGREDIËNTEN: Bergamot, Ylang Ylang, Patchouli, Kruizemunt en Mandarijn
ENERGY ESSENTIAL OIL


Een fantastische blend voor momenten dat je wel even wat energie kunt gebruiken.


Razen je hormonen door je lijf? Voel je je moe? Heb je het gevoel dat in een emotioneel dipje zit? Geef jezelf met deze Energy Essential oil weer een lekkere oppepper!


De zonnige ingrediënten maken je weer vrolijk en ze staan bekend om hun energiegevende eigenschappen.


En mocht je nou één van die gelukkige vrouwen zijn die geen klachten heeft dan is dit sowieso een lekkere blend om te gebruiken!


INGREDIËNTEN: Sinaasappel, Tangarine, Arveden en Citroen
DELIVERY DAY!


Een bijzondere roomspray, speciaal voor hèt moment dat je je kindje gaat ontmoeten.


Deze spray helpt je om jezelf energetische gezien helemaal te openen en je over te geven aan het geboorteproces. Tijdens de bevalling zal je baby dwars door je eerste chakra gaan en dat is voor veel vrouwen een heftige gebeurtenis. Je zult jezelf helemaal moeten overgeven. Je kunt visualiseren dat je als een bloem opengaat.


Deze geurfrequentie is gemaakt met etherische oliën die het gladde spierweefsel van je baarmoeder activeren. Gebruik deze roomspray dan ook alleen tijdens de bevalling.


De combinatie van de verschillende geuren zorgen ervoor dat je kindje in een serene en liefdevolle sfeer wordt geboren.


INGREDIËNTEN: Neroli, Jasmijn, Lavendel, Zilverspar en Citro
Yorumlar


bottom of page