top of page
Zoeken

Creëer je ideale geboorte-ervaring door visualisaties

Visualisaties zijn een belangrijke tool tijdens je zwangerschap. Vooral ook in de aanloop naar de bevalling en het (wederom) mama worden.


Als het gaat over het zwanger zijn, het bevallen, het moederschap... welke gedachtes of beelden komen dan bij jou op? Zijn ze overwegend positief of eerder negatief?


Wist je dat negatieve gedachten ons beperken en zichzelf in de hand werken? Terwijl positieve gedachten juist mogelijkheden en vertrouwen scheppen? Hoe jij over iets denkt, bepaalt dus mede het verloop en de uitkomst. Daarom is het zo belangrijk om positief te denken. Dat kan o.a. door middel van visualisaties.Hoe werkt dat nou, visualiseren?


Tijdens een visualisatie creëer je bepaalde gedachtes en beelden. Je brein maakt geen onderscheid tussen wat je denkt en wat je echt beleeft. Anders gezegd: een visualisatie heeft hetzelfde effect op je brein als een echte actie.


Wanneer je visualiseert, worden er in je brein (net als wanneer je deze dingen ècht beleeft) bepaalde (nieuwe) neurale paden gemaakt. Dit leidt tot een soort 'gedragsgeheugen'. Door deze paden te creëren, kiest je brein sneller die paden op het moment dat je de gevisualiseerde actie daadwerkelijk gaat uitvoeren.


Dus wanneer je positieve gedachten hebt en beelden voor je ziet tijdens het visualiseren, bijvoorbeeld over je zwangerschap of de bevalling, is de kans op een positief verloop groter dan wanneer je negatief denkt.Voordelen van visualiseren


☾ het vergroot de kans op een positief verloop

☾ je ontdekt je werkelijke wensen en verlangens

☾ het zet je aan tot handelen en het creëren van je ideale ervaring

☾ het vergroot je zelfvertrouwen

☾ het werkt ontspannend


Met visualiseren ga je voelen en ontdekken wat er in jou leeft en wat belangrijk voor je is. Hoe jouw ideale zwangerschap en bevalling eruit ziet. Waardoor de kans op een positieve ervaring groter wordt.


Tijdens BLOOM mama Mindful zwanger & bevallen maken we dan ook gebruik van visualisaties.

Comments


bottom of page